DREAM THEATER BAKAL MENGEGARKAN KUALA LUMPUR

DREAM THEATER BAKAL MENGEGARKAN KUALA LUMPUR

Kumpulan progresif rock / metal terkenal dari Amerika Syarikat (AS), Dream Theater bakal mengadakan konsert pertama mereka di Malaysia pada 2 Oktober ini. Konsert yang akan berlangsung di Plenary Hall, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) pada jam 8.30 malam itu adalah sebahagian daripada Image, Words & Beyond 25th Anniversary Tour yang bermula di Rom, Itali pada 30 Januari lalu.

Ia juga sempena ulang tahun ke-25 album Images & Words yang diterbitkan pada 1992. Image & Words yang juga album kedua Dream Theater ini adalah album mereka yang paling laris dan mendapat pengiktirafan emas daripada Persatuan Industri Rakaman Amerika (RIAA).

photo courtesy of Jimmy Fontaine

Konsert anjuran IME Asia ini bakal memberikan pengalaman tidak setanding daripada album Image & Words dengan lagu-lagu hit mereka seperti Pull Me Under, Another Day, Metropolis Part 1 dan Under A Glass.

Pasti ramai ternanti-nantikan persembahan istimewa daripada Dream Theater yang dibarisi James La Brie (penyanyi), John Petrucci (gitar), John Myung (bass), Jordan Rudess (keyboard) dan Mike Mangini (dram) yang cukup terkenal dengan ketelitian mereka dalam penghasilan muzik. Malah, setiap anggota Dream Theater sudah diiktiraf sebagai antara pemuzik terbaik dunia.

Hingga hari ini, album-album Dream Theater sudah terjual melebihi 10 juta unit di seluruh dunia selain menerima lima pengiktirafan emas dan platinum daripada RIAA.

Pada 9 April 2013, Images and Words memenangi anugerah Metal Madness 2013 dan menewaskan kumpulan dan artis rock terkemuka lain seperti Ronnie James Dio, Megadeth dan AC/DC.

photo courtesy of Jimmy Fontaine

Tahun ini, album terbabit menduduki tempat ke-95 dalam senarai 100 Album Metal Terbaik Sepanjang Masa oleh majalah Rolling Stone.

Daripada penghasilan klasik ke album terbaru The Astonishing tahun lalu, Dream Theater mengekalkan identiti mereka dengan lagu-lagu yang penuh dengan lirik bermakna dan mendalam yang mampu melampaui batas imaginasi peminat mereka.


Harga tiket untuk menyaksikan konsert ini ialah RM488 (VIP), RM398 (Cat 1), RM308 (Cat 2), RM238 (Cat 3) dan RM188 (Cat 4). Semua harga tiket adalah termasuk 6 peratus GST tetapi tidak termasuk yuran pemprosesan RM4.

Jualan tiket rasmi menerusi TicketCharge secara atas talian di www.ticketcharge.com.my atau hubungi talian hotline +603-92228811.

Anda juga boleh mendapatkan tiket di pejabat TicketCharge atau dari outlet tertentu Speedy Video, Victoria Music, Rock Corner, Chambers Music, PJ Live Arts dan juga kaunter maklumat di pusat beli belah The Mines atau 1 Shamelin. Bagi mereka di luar Lembah Klang boleh kunjungi Eden Ultimate (Kuantan) dan juga Blonde Brunette (Pulau Pinang).Untuk maklumat lanjut mengenai konsert ini, sila layari @IMEAsia di Facebook, @IME_Asia di Instagram, @IMEProduction di Twitter, atau @IMEProductions di WeChat.

Mengenai IME Malaysia
IME Malaysia ditubuhkan pada 2012 dan sudah menghasilkan konsert skala besar pertama dengan kerjasama Live Nation Korea bagi kumpulan INFINITE sempena jelajah dunia One Great Step pada 2013. Selepas kejayaan hasil konsert pertama, IME Malaysia seterusnya menjayakan pelbagai acara K-pop terbesar di negara.

Dengan ikatan kukuh bersama Live Nation Korea serta syarikat pengurusan bakat YG Entertainment, IME menjadi calon utama untuk mempromosi pertunjukan di Malaysia seperti BIGBANG, 2NE1, CNBLUE dan lain-lain.

Pada 2010, IME menjayakan konsert artis barat mereka yang pertama iaitu Mariah Carey dan diikuti oleh Michael Buble.

IME dengan aktifnya memperluaskan rangkaiannya di Asia untuk menghasilkan lebih banyak konsert.

Similar Posts
DEFTONES BERBICARA TENTANG ALBUM ‘AROUND THE FUR’ UNTUK MAJALAH REVOLVER
DEFTONES BERBICARA TENTANG ALBUM ‘AROUND THE FUR’ UNTUK MAJALAH REVOLVER
Dalam seluruh diskografi band Deftones, White Pony mungkin album yang telah meletakkan mereka di satu titik komersil yang tinggi dan...
TENGAH SIBUK PASAL AVENGERS INFINITY WAR, SENYAP-SENYAP BLACK WIDOW DAH LANCARKAN SINGLE TERBARU BERSAMA PETE YORN
TENGAH SIBUK PASAL AVENGERS INFINITY WAR, SENYAP-SENYAP BLACK WIDOW DAH LANCARKAN SINGLE TERBARU BERSAMA PETE YORN
Today, Capitol Records released “Bad Dreams” the first single from Pete Yorn & Scarlett Johansson’s new EP, Apart. Set for...
[PREMIERE] Muzik video Hael Husaini & Dayang Nurfaizah – Haram
[PREMIERE] Muzik video Hael Husaini & Dayang Nurfaizah – Haram
Lagu terbaru dendangan bersama Hael Husaini dan Dayang Nurfaizah ini ialah hasil gubahan lagu dan liriknya oleh Hael Husaini dan...