TRONSMART, PENGELUAR AKSESORI QUICK CHARGE MEMPERKENALKAN PRODUK-PRODUK PENGECAS BARU DI MALAYSIA

TRONSMART, PENGELUAR AKSESORI QUICK CHARGE MEMPERKENALKAN PRODUK-PRODUK PENGECAS BARU DI MALAYSIA

Kuala Lumpur, 18 Disember 2017 – Tronsmart, pengeluar aksesori telefon pintar terkemuka, kini dengan rasminya telah memasuki pasaran Malaysia. Tronsmart memperkenalkan produk-produk terbaru mereka untuk pasaran tempatan: Titan Plus 90W Multi-Port USB Charger, BRIO 20,100 mAh PD Power Bank, AIRAMP Dual Coil Wireless Charger dan W2DT Wall Charger.

Produk-produk Tronsmart direka khusus untuk menyenangkan kehidupan pengguna, dengan memperkenalkan produk-produk yang berkualiti tinggi.

Dengan hadirnya teknologi baru, Tronsmart tampil ke hadapan untuk memberikan pengalaman yang tiada bandingan di dalam pasaran aksesori mudah alih.

“Tronsmart telah berkembang dengan pesat di luar negara China sejak kebelakangan ini. Dengan kerjasama pengedar kami, Kconnection Technology Sdn Bhd, pengguna di Malaysia kini boleh membeli produk-produk Tronsmart di mana-mana kedai IT kegemaran mereka seperti di KLCC, lOl City Mall dan Iain-lain lokasi. Selain itu, barangan Tronsmartjuga boleh dibeli di dalam talian melalui rakan e-dagang kami seperti Lazada, Shopee, 11Street dan Lelong,” kata Alice Wu, Pengarah Jualan Kanan, Tronsmart Malaysia.

“Tronsmart ingin menjadi jenama Quick Charge terunggul di Malaysia dengan menawarkan produk bermutu tinggi, jenama yang terkenal dan juga servis lepas-jualan yang bagus untuk pelanggan kami,” tambah beliau Iagi.

“Saya ingin merakamkan ucapan tahniah kepada Tronsmart kerana telah memasuki pasaran Malaysia secara rasmi. Produk mudah alih mereka sangat inovatif, yang menggunakan teknologi Quick Charge dari Qualcomm,” kata Encik Goh Thih Liang, Pengurus Negara, Qualcomm Malaysia dan Filipina.

Tronsmart akan mengumumkan produk baru yang menggunakan teknologi Quick Charge 4.0 dari Qualcomm di 2018. Di samping itu, produk yang menggunakan teknologi cas tanpa wayar dan juga tenaga solar akan dilancarkan. Untuk audio pula, produk yang menggunakan teknologi Bluetooth 5.0 dan Amazon Alexa akan hadir ke pasaran dunia pada masa yang sama.

image

image

image

U5TF TITAN PLUS 90W MULTI-PORT DESKTOP CHARGER DENGAN TEKNOLOGI QUICK CHARGE 3.0, HUAWEI FCP DAN VOLTIQ

Dengan jumlah output sebanyak 90W, pengecas meja Tronsmart U5TF Plus mempunyai lima port pengecas USB-A yang menyokong teknologi pengecas pantas Qualcomm Quick Charge 3.0. Telefon pintar yang menyokong Quick Charge 3.0 termasuklah Xiaomi Mi 6, HTC U11, LG G6, Nokia 8 dan banyak lagi.

Titan Plus boleh mengesan peranti yang tersambung untuk mengecasnya dengan teknologi VoltiQ dan juga menyokong teknologi pengecasan pantas Huawei FCP. Untuk peranti biasa, ia boleh mengecas dengan output maksimum 2.4A dan juga perlindungan pelbagai lapisan untuk memastikan peranti anda selamat.

Tronsmart U5TF Titan Plus Desktop Charger akan ke pasaran Malaysia mulai 25 Disember dengan harga RM209.

 

TRONSMART BRIO 201 OOMAH PD POWERBANK

image

Power bank Tronsmart Brio 20,100mAh mempunyai dua port USB Type-A dengan teknologi VoltiQ dan juga port USB Type-C yang menyokong protokol Power Delivery 2.0 yang boleh menyalurkan sehingga 30W untuk peranti yang menyokong protokol ini seperti Apple MacBook, iPhone 8 dan 8 Plus, iPhone X, Nintendo Switch dan sebagainya.

Tronsmart Brio juga boleh mengecas sehingga tiga peranti secara serentak dengan output maksimum sebanyak 54W, yang tidak boleh ditandingi oleh pengeluar yang lain. Power bank ini menggunakan sel bateri dari LG, yang mempunyai kualiti yang tinggi dan selamat untuk digunakan.

Brio 20,100mAh boleh didapati di pasaran Malaysia dari Januari 2018 dengan harga RM329.

 

AIRAMP DUAL COIL WIRELESS CHARGER

image

lnovasi adalah sinonim dengan Tronsmart, dan AirAmp Dual Coil Wirless Charger adalah salah satu produk yang berinovatif tinggi kerana rekabentuknya yang ergonomik dan juga keupayaan untuk mengecas pantas tanpa wayar.

AirAmp boleh digunakan dengan pelbagai model telefon pintar di pasaran yang menyokong pengecasan tanpa wayar dari Android sehinggalah iPhone yang terkini, termasuklah Samsung Galaxy 87, 87 Edge, 88, S8 Plus, Note 8 dan sebagainya. lanya juga menyokong produk Apple seperti iPhone 8, iPhone 8 Plus dan iPhone X.

Pengguna tidak perlu risau kerana pengecas tanpa wayar AirAmp dilengkapi dengan lubang penyejuk di belakang untuk menyejukkan pengecas ini. Walaupun lanya mengecas dengan pantas, prestasinya telah dioptimumkan untuk penggunaan am.

Pengecas ini juga mempunyai perlindungan pelbagai lapisan yang melibatkan perlindungan lebih-pengecasan, perlindungan lebih-voltan, perlindungan lebih semasa dan juga perlindungan litar pintas.

AirAmp juga boleh digunakan dengan telefon pintar yang menggunakan casing, jadi telefon boleh dicas tanpa membuka casing.

AirAmp Wireless Charger kini dijual di pasaran Malaysia dengan harga RM199.

 

WZDT 48W USB WALL CHARGER 

Dinobatkan sebagai pengecas dinding paling berkuasa, Tronsmart W2DT hadir dengan teknologi USB Power Delivery dan sokongan Qualcomm Quick Charge 3.0 dan VoltiQ. la boleh digunakan dengan pelbagai sambungan, termasuklah USB Type-C dan MicroUSB.

Quick Charge 3.0 yang terbina dalam boleh mengecas 4 kali lebih pantas dari pengecas biasa, dan 40% lebih pantas dari teknologi Quick Charge 2.0.

Port USB Type-C Power Delivery menyalurkan 30W untuk mengecas peranti yang disambungkan. Jumlah watt yang tinggi membolehkan peranti anda dicas dengan lebih pantas. la boleh digunakan untuk mengecas MacBook, Google Chromebook Pixel, iPad Pro dan sebagainya.

Port USB dengan Qualcomm Quick Charge 3.0 dan teknologi VoltiQ pula boleh mengesan jumlah tenaga yang diperlukan untuk setiap peranti yang disambungkan. la sesuai untuk peranti yang menyokong Quick Charge 3.0 seperti Samsung Galaxy Note 8 dan juga peranti lain seperti iPhone.

WZDT USB Wall Charger akan tiba di Malaysia pada Januari 2018 dengan harga RM179.

image

Kesemua produk Tronsmart boleh dibeli di kedai dalam talian yang berikut:
Lazada 》 http://www.lazada.com.my/tronsmart-official-store/
11Street 》 http://www.11street.my/store/tronsmart
Lelong.com.my 》 http://www.lelong.com.my/merchant/tronsmart.htm
Shopee 》https://shopee.com.my/tronsmart.my

Selain itu, produk Tronsmart juga boleh didapati dari kedai IT dan elektronik terkemuka yang tertera di bawah:

☆  Flash Gadgets (Foto Flash)
☆  iGadget
☆ All IT Hypermarket
☆ Mac Studio
☆  My Chameleon
☆  Telstar
☆  Sun Global Concept Store

Untuk keterangan Ianjut siIa hubungi:
Josh Lee (Tel: 018-294 8779), xpanzer.joshlee@gmailcom

Christy Tan (Tel: 016-263 5093), xpanzer.christytan@gmail.com

Share This
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Similar Posts
UNLEASH THE SUPERHERO IN YOU WITH THE OPPO F11 PRO MARVEL’S AVENGERS LIMITED EDITION
UNLEASH THE SUPERHERO IN YOU WITH THE OPPO F11 PRO MARVEL’S AVENGERS LIMITED EDITION
Kuala Lumpur, 10th April 2019 — With the release of the latest Marvel movie – Avengers: Endgame – OPPO Malaysia...
Pertunjukan Robot AI Pertama di Hotel Grand Ion Delemen, Pangsapuri Servis Penuh Tertinggi
Pertunjukan Robot AI Pertama di Hotel Grand Ion Delemen, Pangsapuri Servis Penuh Tertinggi
Genting Highlands, 24 Mac – Pertunjukan sulung robot AI Malaysia diperkenalkan secara eksklusif di Hotel Grand Ion Delemen, pangsapuri servis...
Samsung Malaysia Ignites the ‘Era of Live’
Samsung Malaysia Ignites the ‘Era of Live’
Bringing flagship features into the all-new Galaxy A50 and Galaxy A30 to meet the needs of young digital consumers KUALA...