[FILEM] PACIFIC RIM: UPRISING – Reaksi Penonton

[FILEM] PACIFIC RIM: UPRISING – Reaksi Penonton

Hafiz Musban PACIFIC RIM 7.5/10. PACIFIC RIM : UPRISING 6/10 #murung

Amzar Yahya: John Boyega tak sesuai hahaha. Apasal lah dia?

Muhammad Luqman Abdul Ghani: (Uprising) recycle dari filem lama, tak ada pembaharuan. Lama kelamaan movie hanya dipenuhi dengan hentaman dan letupan antara Jaeger dan kaiju yang… duhhhh bosan nak mati, plot twist takde langsung. Dengar bedtime story mak aku lagi best. It’s just a better version of Ultraman vs monsters yang tahun 1980 dulu era era orang pakai sut lompat atas bangunan kadbod. One word yang sesuai untuk describe filem ni = cliche.

Kent Chu: Pacific Rim Uprising reminds me of Independence Day 2 and Transformers, not in the very good way, and I don’t even know there’s such thing as too many talking and too many actions until this movie, I prefer the 1st one.

Ahmad Nazri Ngah: Director dah lain, script orang lain, pelakon orang lain, yang funding pun China nak orang China menyemak dalam filem berbudaya kaiju Jepun, the grittiness that is Del Toro is’nt there anymore. Legendary tak boleh nak bersabar langsung nak tunggu Del Toro habiskan Shape of Water supaya kita boleh dapat filem sekuel Pacific Rim yang lebih baik sedikit daripada apa yang kita dapat melalui Uprising. So many noises made by kids. Budak perempuan co pilot Jaeger tu sama annoying dengan budak perempuan takde fungsi dalam Transformers: The Last Knight.

Faizal O. Yusoff: Pacific Rim Uprising 5/10, maybe less. Jaeger tibai Kaiju, Kaiju tibai Jaeger, Jaeger tibai Kaiju semula sampai mampos. The End of stupidity.

Pyan Gen Fujita: Saya bagi 8/10. Saya skeptik sebelum ni sebab Guillermo Del Toro cuma sebagai producer, tapi nasib baik kesan air tangannya masih ada. Terlalu banyak homage dan tribute terhadap genre giant mecha tu sendiri, dan ini amat memuaskan hati. Sebagai seorang mecha enthusiast saya respect sebab filem ini respect benda ni. Kalaulah watak-wataknya mengena, saya dah bagi markah penuh. Malangnya tidak. Terlalu banyak sebab, tapi sukar saya nak nyatakan tanpa elemen spoiler. Nak compare Bayformers? Semua lima filem hampeh tu still tak boleh nak compare. Period. 😗

Billy Tio: Bodoh movie with some twist of Beyond Skyline plus Godzilla 2014. Skrip bodoh, cerita copycat sana sini. Dull dan langsung tidak menarik dari awal ke ending. CGI not outstanding. Director no ability to capture the good visual for viewing purpose, the action scenes are below average. Action scene sangat teruk compared to District 9 and Godzilla 2014. Story copied a lot from Godzilla 2014 and Beyond Skyline. Felt stupid after watching this holy crab. Soundtrack also sucks… this is weak OST compared to the superior part 1 by Ramin Djawadi . Whole movie feel like spoof of Ultraman + Godzilla Muto + Beyond Skyline + District 9. The result is an absolutely Hollywood “B” movie. 4/10

Rating purata: 5.75/10

Reaksi dikumpulkan dari grup filem Movie Addict.

Filem sekuel arahan Guillermo Del Toro “Pacific Rim” pada tahun 2013 ini memaparkan kisah tentang manusia menentang makhluk Kaiju dari filem pertama.

Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 22 Mac 2018
Genre: Aksi
Durasi: 1 Jam 51 Minit
Pengedar: United International Pictures
Pelakon: John Boyega, Scott Eastwood, Cailee Spaeny, Jing Tian, Rinko Kikuchi, Charlie Day
Pengarah: Steven S. DeKnight

Similar Posts
ISLE OF DOGS, FILEM TERBARU WES ANDERSON BAKAL TAYANG DI MALAYSIA!
ISLE OF DOGS, FILEM TERBARU WES ANDERSON BAKAL TAYANG DI MALAYSIA!
Nah! 20th Century Fox telah mengesahkan 31 Mei 2018 sebagai tarikh rasmi tayangan filem terbaru Wes Anderson, ISLE OF DOGS...
ALBUM RUNUT BUNYI RASMI READY PLAYER ONE OLEH ALAN SILVESTRI KINI DI PASARAN!
ALBUM RUNUT BUNYI RASMI READY PLAYER ONE OLEH ALAN SILVESTRI KINI DI PASARAN!
Bagi yang telah menonton filem kembara aksi fiksyen sains Ready Player One arahan Steven Spielberg (kini di pawagam edaran Warner...
MIXTAPE RASMI READY PLAYER ONE DARI ERNEST CLINE
MIXTAPE RASMI READY PLAYER ONE DARI ERNEST CLINE
Sebelum filem Guardians of the Galaxy mempopularkan semula kaset mixtape hits 70’an dan 80’an, pengarang Ernest Cline melalui novelnya Ready...