STARBUCKS® BOTOL KOLEKSI TEH FRAPPUCCINO® KINI BOLEH DIDAPATI DI MALAYSIA

STARBUCKS® BOTOL KOLEKSI TEH FRAPPUCCINO® KINI BOLEH DIDAPATI DI MALAYSIA

Kuala Lumpur, 21 Mac 2018 – Starbucks Malaysia memperkenalkan dua Botol Frappuccino® minuman baharu yang berasaskan teh – Botol Matcha Tea Frappuccino® dan Botol Black Tea Frappuccino®. Minuman kategori ‘ready-to-go’ boleh didapati di bahagian botol minuman dalam pasar raya premium, petrol marts dan kedai serbaneka utama di seluruh Malaysia.

Sesi “yum cha” (Minum Teh) merupakan salah satu budaya unik yang diamalkan oleh warga Malaysia. Minuman teh seperti Teh Cina, Teh dan Teh Tarik merupakan minuman pilihan kegemaran ramai semasa bersantai dengan rakan-rakan atau keluarga. Minuman koleksi teh ini diperbuat daripada teh yang berkualiti tinggi dari seluruh dunia. Botol koleksi teh Frappuccino ini mendapat sambutan yang baik dan menjadi satu trend baru dalam kalangan konsumer apabila diperkenalkan di China.

Starbucks® Bottled Tea-Based Frappuccino® was officially launched in Malaysia on 21 March 2018. From left: Starbucks® Bottled Matcha Tea Frappuccino® Starbucks® Bottled Black Tea Frappuccino®

Bagi menghasilkan minuman teh yang penuh dengan keharuman aroma teh dan rasa yang menyegarkan, Starbucks meluangkan masa hampir setahun untuk memperoleh daun-daun teh yang berkualiti tinggi dari kawasan tanaman teh yang terkenal di seluruh dunia. Selepas melalui saringan dan penilaian, Starbucks memperkenalkan Botol Matcha Tea Frappuccino® dan Botol Black Tea Frappuccino®, koleksi teh minuman yang akan menjadi pilihan generasi muda.

‘Yum cha’ (drinking tea) is one of the unique cultures embedded in Malaysians can now be more flavorful with the Starbucks tea-based ready-to-go drinks, shared by Mr. Jordan Lung, Senior Business Manager (CPG), Berjaya Food Trading Sdn bhd.

Show your flavour! The tea flavoured of Starbucks® Bottled Frappuccino® is now available at major convenience stores, premium supermarkets and petrol marts. From left: YBhg Dato’ Tunku Shazuddin bin Tunku Sallehuddin, Chairman of Berjaya Food Berhad,Mr. Sydney Quays, Chief Executive Officer of Berjaya Food Berhad

Starbucks Malaysia is proud to announce to be the second country to bring in the Bottled Tea-Based Frappuccino to further elevate consumers’ Starbucks Experience in the country. From left: Mr. Sydney Quays, CEO of Berjaya Food Berhad, YBhg Dato’ Tunku Shazuddin, Chairman of Berjaya Food Berhad, Mr. Kelvin Lee, Senior Merchandising Manager of 7-Eleven Malaysia Sdn Bhd Mr. Jordan Lung, Senior Business Manager (CPG) of Berjaya Food Trading Sdn Bhd.

Diperkenalkan pertama kali di Malaysia, Starbucks® Botol Matcha Tea Frappuccino® dibuat dengan serbuk Matcha yang berkualiti tinggi dari Pulau Jeju, Korea Selatan. Untuk menghasilkan rasa yang menyegarkan, serbuk Matcha diproses melalui pengukusan dan penggilingan, bersama dengan susu berkualiti tinggi dari New Zealand.

Starbucks® Botol Black Tea Frappuccino®, minuman yang penuh dengan aroma teh asli merupakan produk hasil gabungan teh Ceylon dari Sri Lanka, teh Dianhong dari Yunnan, China dan Teh Assam dari India.

Tingkatkan pengalaman Starbucks anda

Dengan memahami keperluan para konsumer muda, Starbucks Malaysia memperkenalkan Botol Frappuccino® berasaskan the ini untuk dinikmati semasa beristirahat dengan keluarga dan rakan-rakan.

Tingkatkan pengalaman Starbucks anda dengan rasa ‘Frapp-ulous’ dari minuman sedia ada Starbucks – Starbucks Botol Matcha Tea Frappuccino dan Starbucks Botol Black Tea Frappuccino!

Untuk maklumat lanjut, sila layari halaman Facebook Starbucks Malaysia di https://www.facebook.com/StarbucksMalaysia/

 

Similar Posts
RASA KOREA YANG MEMIKAT HATI. DARI KFC
RASA KOREA YANG MEMIKAT HATI. DARI KFC
KUALA LUMPUR, 22 NOVEMBER 2018 – Gelombang Korea telah tiba di KFC! Gabungan perisa Korea unik menerusi menu terbaharu, KFC...
THE BLEND IS THE MAGIC” AT STARBUCKS WITH NEW AND RETURNING HOLIDAY FAVORITES
Kuala Lumpur, 12 November 2018: The Holiday season brings back a sense of nostalgia and fosters the joy of valued...
Starbucks Malaysia Unveils Exclusive Designer Collection with Malaysian Designer Rico Rinaldi
Starbucks Malaysia Unveils Exclusive Designer Collection with Malaysian Designer Rico Rinaldi
KUALA LUMPUR, 20 August 2018 – Starbucks today announced its first collaboration with Malaysian designer Rico Rinaldi to offer a...