Kononnya Nak Jadi Masyarakat Yang Prihatin, Staff Pula Buat Tak Endah…

Kononnya Nak Jadi Masyarakat Yang Prihatin, Staff Pula Buat Tak Endah…

Semasa menonton Upin ipin ada seorang akak ni buat FB live/ record video. Bukan sikit ya, dari awal sampai ke pertengahan.

Tak boleh tahan dengan cahaya silau telefon pintar tu, aku pun pergi report pada staff yang kebetulan ada di situ.

“Dik, boleh buat sesuatu tak? Dalam tu ada orang rakam video”.

“Tak boleh”, budak tu jawab dengan pantas dengan nada yang menjengkelkan.

Tak puas hati. Aku pergi turun bawah dan maklumkan pada staff lain.

2-3 orang staff datang dan sergah akak itu dan meminta telefon pintarnya.

Selepas habis movie, nampak muka akak tu muncung, marah benar la tu.

✅ Pada pengusaha wayang, tolonglah buat satu prosedur SOP yang jelas untuk staff dan penonton.

✅ Beri reward pada pelapor untuk menggalakkan orang awam membuat laporan.

✅ Sekali sekala buat tindakan yang lebih keras supaya orang awam dapat kesedaran mengenai betapa serius isu ini.

Kredit: Firdaus Azmi @ Group Movie Addict

Pautan asal:. https://www.facebook.com/groups/movvie.addict/permalink/2181075431929600/

Share This
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Similar Posts
FILEM PARASITE DITUDUH MENCIPLAK FILEM TAMIL!
FILEM PARASITE DITUDUH MENCIPLAK FILEM TAMIL!
Filem bila dah menang anugerah besar, barulah kau nak claim orang ciplak idea kau! Begitulah yang terjadi apabila seorang penerbit...
PREVIEW: LAGU TEMA FILEM JAMES BOND DARI BILLIE ELLISH, AKHIRNYA BELIAU MENYANYI!
PREVIEW: LAGU TEMA FILEM JAMES BOND DARI BILLIE ELLISH, AKHIRNYA BELIAU MENYANYI!
Akhirnya lagu tema filem Bond, No Time To Die nyanyian Billie Ellish diperdengarkan. Harapnya para peminat Ariana Grande yang mencemuh...
RIMBA BARA 2 BAWA LEGASI FILEM ROCK KEPADA GENERASI BARU!
RIMBA BARA 2 BAWA LEGASI FILEM ROCK KEPADA GENERASI BARU!
PETALING JAYA, 12 FEBRUARI 2020 – ‘Jika Rock Bro dikatakan pengakhiran indah sebuah trilogi Rock, mungkinkah Rock 4 adalah permulaan...