Film

Filem DUKUN Akhirnya Dilancarkan untuk Tayangan 5 April 2018

Filem DUKUN Akhirnya Dilancarkan untuk Tayangan 5 April 2018Selepas sekian lama terperam dengan kebarangkalian kita tidak akan menontonnya lagi, filem psycho thriller kontroversi arahan Dain Said, Dukun yang dipadankan dari kes Mona Fandey akhirnya bakal ditayangkan di pawagam tanahair pada 5 April 2018, selepas lebih 10 tahun ianya siap. Berdasarkan post rasmi dari pengedarnya,  Astro Shaw di laman media sosial mereka yang bertulis:... Read More »

[FILEM] Mazinger Z: Infinity, legenda robot besar Jepun kini 45 tahun!

[FILEM] Mazinger Z: Infinity, legenda robot besar Jepun kini 45 tahun!Selain Pacific Rim: Uprising, sebuah lagi filem robot besar sedang ditayangkan di pawagam ketika ini, Mazinger Z: Infinity. Filem yang diangkat dari francais “Mazinger” ini adalah untuk menyambut ulang tahun ke 45 francaisnya dan yang ke-50 Go Nagai sebagai artis manga. Ia berkisarkan tentang mecha gergasi bernama Mazinger Z, yang dicipta untuk menghentikan Dr. Hell... Read More »

[FILEM] PETER RABBIT – Reaksi Penonton

[FILEM] PETER RABBIT – Reaksi PenontonFadzil Ahmad: Serius best, tak rugi tengok. Memang sangat best sila bawa anak2 / saudara mara / bf & gf ajak tengok. Simple plot & ada pengajaran dalam cerita. Watak Thomas yang bodoh-bodoh memang menjadi hahaha. Kalau korang stress. Saya sarankan tengok cerita ni. Dalam hall tadi mostly family & couples. Enjoy tadi tengok ketawa... Read More »

[ULASAN FILEM] JUSTICE LEAGUE

[ULASAN FILEM] JUSTICE LEAGUESaya menontonnya beberapa minggu sudah, tetapi berlegar-legar di kepala apa hendak dicakapkan. Menontonnya, separuh hati saya berasa…urgh…. Laju dan perlahan cerita dia. Penilaian: Bolllleeeyyylaaaaa Ulasan oleh Kamal Masrun Directed by: Zack Snyder Starring: Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Amy Adams, Ray Fisher, Jason Momoa, Amber Heard, J.K. Simmons, Willem Dafoe, Jeremy Irons Genre:  Action,... Read More »

[FILEM] PACIFIC RIM: UPRISING – Reaksi Penonton

[FILEM] PACIFIC RIM: UPRISING – Reaksi PenontonHafiz Musban PACIFIC RIM 7.5/10. PACIFIC RIM : UPRISING 6/10 #murung Amzar Yahya: John Boyega tak sesuai hahaha. Apasal lah dia? Muhammad Luqman Abdul Ghani: (Uprising) recycle dari filem lama, tak ada pembaharuan. Lama kelamaan movie hanya dipenuhi dengan hentaman dan letupan antara Jaeger dan kaiju yang… duhhhh bosan nak mati, plot twist takde langsung. Dengar bedtime... Read More »

Next Page » « Previous Page